Sistemul de suspensie

Este un sistem care leaga rotile automobilului de caroserie, astfel incat caroseria este protejata de socurile produse din cauza conducerii autovehiculului pe suprafete neregulate. Sistemul de suspensie are influente asupra confortului, performantei si sigurantei autovehiculului. Acesta suspenda caroseria la o distanta scurta deasupra caii de rulare si o mentine la o inaltime relativ constanta. In oricare din urmatoarele actiuni: accelerare, franare, virare sistemul de suspensie trebuie de asemenea sa pastreze cu fermitate toate pneurile in contact cu solul.

Parti componente

Componentele specifice ale sistemului de suspensie:

  • brate de control

  • arcuri

  • amortizoare

  • stabilizatoare

  • bucse

Daca despre amortizoare am vorbit intr-un articol anterior, astazi vom vorbim despre bucse.

Dar ce este o bucsa?

Bucsa reprezinta elementul simplu de suspensie, in general compus din doua tuburi de otel coaxiale, legate printr-un manson de cauciuc. Libertatea de miscare a bucsei in diverse directii atenueaza efectul unui drum dificil si imbunatateste manevrabilitatea masinii.bucsa1

Elementele care suporta greutatea vehiculului mentinand pozitia corecta a acestuia sunt arcurile si bara stabilizatoare. Transmiterea functiei de actiune intre masina si drum este facuta de articulatii si prinderi, iar elementele care izoleaza cabina de sunet de rulare sunt bucsele.

In cazul unor zgomote ciudate in viraje este cazul sa verifici starea bucselor si daca este cazul sa le si inlocuiesti .

Cand trebuie sa mergi in service pentru reparatii la sistemul de suspensie?

  • Cand exista pierderi de ulei la nivelul amortizoarelor

  • Cand bucsele sunt crapate sau deformate

  • Cand exista deformari ale corpului si prinderilor amortizoarelor

  • Cand apar deformari sau crapaturi ale arcului

Pentru o identificare corecta a bucselor de pe masina ta, este necesar sa furnizezi providerului tau depiese auto seria de sasiu a autovehiculului.

Asadar, pentru a evita neplaceri, verifica la timp starea bucselor . Daca nu ai cunostintele tehnice necesare pentru a alege bucse  potrivite masinii tale, consultantii nostri te ajuta cu placere.

Te asteptam si zilele urmatoare aici, pe blog, cu noi informatii utile despre piese auto. Pana atunci iti dorim sa ai parte doar de drumuri bune si fara evenimente neplacute!

sursa: stiri.lumea-auto.ro