Un autoturism la mana a doua ar putea fi o optiune potrivita pentru cei care fac naveta pentru a ajunge la servici. De ce? Deoarece un astfel de autoturism este mai ieftin si nu trebuie sa va faceti prea multe griji din cauza kilometrilor sau a deprecierii. In acest articol am ales sa va prezentam cateva dintre cele mai potrivite autoturisme la mana a doua pentru navetisti, tinand cont de consumul de combustibil, fiabilitate si costurile de intretinere.

Honda Civic

Primul autoturism potrivit pentru orice persoana care face naveta kilometri intregi in fiecare zi este Honda Civic. Totodata acest autoturism se numara printre cele mai vandute masini la ora actuala. Un Honda Civic va ofera o manevrabilitate precisa iar soferul si pasagerii se pot bucura de o calatorie placuta. Fiabilitatea este peste medie iar costurile de intretinere sunt suficient de reduse. Pentru clasa sa Honda Civic este o masina eficienta in ceea ce priveste si consumul de combustibil. De exemplu, Un Honda Civic fabricat in anul 2007 cu transmisie automata consuma in jur de 6,5 litri la un drum pe autostrada. Daca doriti un consum mai redus, puteti gasi o varianta de Honda Civic hibrid, cu toate ca unii proprietari s-au plans de durata scurta de viata a bateriei. Daca doriti neaparat un autoturism hibrid va recomandam sa va indreptati atentia asupra unui Toyota Prius sau Honda Insight.

honda

Mazda 3 fabricata dupa anul 2004

Mazda 3 este o alegere excelenta daca doriti o masina sport mica, cu un motor „plin de viata”. Mazda 3 este disponibila ca si hatchback sau sedan, atat cu transmisie manuala cat si automata. Avand suspensie independenta in spate, Mazda 3 este placut de condus pe drumurile cu multe curbe. Mazfa 3 este echipata cu un motor de 2 sau 2,3 litri. Dupa anul 2010 a fost disponibil si un motor de 2,5 litri. Mazda 3 este foarte confortabila in timpul calatoriilor, desi unii s-au plans de zgomotul rutier. Interiorul este sport si frumos finisat. Acest autoturism este foarte fiabil iar costurile de intretinere sunt moderate. Consumul de combustibil este unul mediu pentru clasa sa. O varianta cu motor de 2 litri fabricata in anul 2010 consuma aproximativ 7,1 litri/100 km atat in cazul unei cutii automate cat si in cazul unei cutii de viteze manuale.

Vw Golf sau Jetta TDI

Desi Volkswagen nu are cea mai buna reputatie atunci cand vine vorba de fiabilitate, modelele diesel TDI sunt cunoscute ca avand o durata de viata de peste 300 de mii de kilometri, sau poate chiar mai mult. Mai mult decat atat, ceea ce este remarcabil la motoarele pe diesel este economia de combustibil. Un Vw Jetta TDI fabricat in anul 2004 cu transmisie manuala, consuma aproximativ 5,6 l/100 km la drum lung. Vw Jetta este disponibil atat ca si sedan cat si ca autoturism combi. Este confortabil in calatoriile lungi si placuta de condus. Vw Golf este disponibil si ca hatchback si este echipat de asemenea cu motor pe motorina. Daca gasiti un astfel de autoturism in stare buna, acesta va avea o durata de viata suficient de lunga cat sa va bucurati de ea facand naveta in fiecare zi.

Toyota Corolla

Daca sunteti in cautarea unei experiente interesante si a unui interior luxos, Corolla nu este masina potrivita pentru voi. In schimb daca cautati o masina simpla dar practica pentru a face naveta, Toyota Corolla nu trebuie trecuta cu vederea. Toyota Corolla este una dintre cele mai fiabile masini de pe piata, a carei costuri de intretinere sunt foarte mici. Acest autoturism este de asemenea unul dintre cele mai bine vandute de pe piata masinilor folosite. Motorul de 1,8 litri de baza este adecvat pentru activitatea de zi cu zi dar trebuie sa stiti ca nu este foarte puternic. In ceea ce priveste consumul, un model fabricat in anul 2009 cu o transmisie automata, consuma in jur de 6,7 l/100 km la drum lung.

Toyota Prius hibrid, fabricata dupa 2004

Autoturismele Toyota Prius fabricate dupa anul 2004 par mici la exterior dar sunt suficient de incapatoare la interior. Un astfel de automobil are suficienta putere pentru a fi condusa pe autostrada de cei care fac naveta si este unul dintre cele mai eficienta autoturisme. Un Toyota Prius fabricat in 2009 are un consum mediu de 4,9 l/100 km. Daca faceti naveta in jur de 60 de kilometri in fiecare zi si mergeti la cumparaturi in weekend, un plin de rezervor de 45 de litri va poate fi mai mult decat suficient. De altfel, Toyota Prius este si foarte fiabila. Conform studiilor, s-a dovedit ca bateria hibrida are nevoie rareori de inlocuire, si adesea are o durata de viata de 300 de mii de kilometri.

sursa: stiriauto.com