Sistemul de pilot automat adaptiv, care mai este cunoscut sub numele de sistem cruise control adaptiv este o caracteristica auto mai performanta decat sistemele asemanatoare de pana acum. Mai sigur si mai eficient, pilotul automat adaptiv foloseste cativa senzori radar pentru a monitoriza spatiul dintre autoturismul vostru si masina din fata voastra, pentru a mentine o distanta sigura si constanta. Acest sistem va ajuta enorm, pentru a putea calatori fara a fi nevoiti sa mentineti constant pedala de acceleratie apasata sau sa franati brusc. De aceea, acest sistem de pilot automat adaptiv poate reduce chiar si consumul de combustibil.

Mai important insa este faptul ca pilotul automat adaptiv pot fi integrat in alte echipamente de siguranta si reducere a accidentelor, precum sistemele de avertizare a coliziunilor frontale, deoarece folosesc o tehnologie similara. Odata ce soferul alege o viteza maxima, pilotul automat adaptiv pastreaza cea mai apropiata viteza posibila in functie de conditiile de trafic. Mai jos vom arunca o privire la cateva autoturisme noi care sunt echipate cu pilot automat adaptiv.

Mazda 6 2016

Mazda 6 2016 este un autoturism sedan de familie de marime medie cu un aspect sportiv. La acest autoturism este standard un motor de 2,5 litri in 4 cilindri care dezvolta 184 cai putere, alaturi de o transmisie manuala sau automata in sase viteze. Modelul 2016 se bucura de cateva imbunatatiri considerabile la interior, astfel incat Mazda 6 2016 este mult mai confortabil. Cei de la Mazda s-au concetrat pentru a echilibra accesibilitatea cu siguranta. Camera de marsarier este standard iar printre dotarile optionale se numara si pilotul automat adaptiv, sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte sau sistemul de avertizare a schimbarilor bruste de directie.

Toyota Camry Hybrid 2016

Toyota Camry Hybrid 2016 este un sedan de marime medie construit dupa modelul Camry care este cel mai bine vandut autoturism din segmentul masinilor de marime medie. Toyota Camry 2016 Hybrid ofera confort si functionalitate pentru cinci pasageri. Motorul de 2,5 litri in 4 cilindri este acompaniat de un motor electric si o transmisie cu variatie continua. Pilotul automat adaptiv se afla pe lista dotarilor optionale. Printre alte dotari de siguranta se mai numara si sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte sau sistemul de avertizare in caz de coliziune frontala.

pilotautomat

Subaru Crosstrek 2016

Subaru Crosstrek 2016 a fost imbunatatit pentru anul 2016 si este un autoturism combi putin mai inalt, asemanator cu un Impreza hatchback, dar mai agresiv. Acest autovehicul destinat familiilor are cinci locuri pentru pasageri si este confortabil atat pe autostrada cat si pe terenul usor accidentat, datorita sistemului de tractiune integrala. Acest model este echipat cu motor de 2 litri in 4 cilindri, care ofera o putere de 148 CP. In ceea ce priveste transmisia, puteti alege fie una automata, fie una manuala in cinci trepte. Camera de marsarier este standard la Subaru Crosstrek 2016 in timp ce pilotul automat adaptiv este doar optional.

Ford Fusion 2016

Ford Fusion este un sedan de dimensiune medie, ce poate fi achzitionat la preturi accesibile. Ford Fusion 2016 are suficient spatiu pentru cinci pasageri si un motor standard de 2,5 litri si 175 cai putere. Printre alte motorizari disponibile exista un motor turbo EcoBoost de 1,5 litri si 181 cai putere sau un motor turbo EcoBoost de 2 litri si 231 cai putere. Toate modelele sunt dotate cu transmisie automata in sase trepte si tractiune pe fata. Doar in cazul motorizarii EcoBoost de 2 litri puteti opta pentru tractiune integrala. Lista de caracteristici standard este suficient de generoasa dar exista si multe dotari optionale, printre care, bineinteles si pilotul automat adaptiv.

BMW Seria 5 2016

BMW Seria 5 2016 este un sedan de marime medie de lux, disponibil in patru versiuni, fiecare cu propriul motor. Pe langa aceste versiuni exista si o versiune de performanta M5 si o versiune hibrida. Versiunea de baza este 528i care dispune de un motor turbo in 4 cilindri de 2 litri ce produce 240 cai putere. Versiunea de top este 550i care dezvolta nu mai putin de 445 cai putere dintr-un motor bi-turbo V8 de 4,4 litri. Toate versiunile sunt echipate standard cu transmisie automata in opt trepte. Pe lista dotarilor optionale isi face loc si pilotul automat adaptiv, sistemul de avertizare in caz de coliziune cu detectarea pietonilor, camera de marsarier, camera laterala si camera superioara care asista la parcare, si o camera care poate vedea pe timp de noapte pentru a detecta pietonii.

sursa: stiriauto.com