Autorităţile din Galaţi au lansat o licitaţie pentru a închiria caracatiţe de parbriz, un sistem de blocare a maşinilor care se montează pe parbriz şi poate fi desfăcut doar electronic. Edilii estimează că vor cheltui maxim 150.000 lei.

   Autorităţile locale din oraşul Galaţi le-au pregătit o surpriză neplăcută şoferilor care parchează maşinile în locuri nepermise şi anunţă că vor să folosească sisteme de blocare a autoturismelor care se montează pe parbriz.

   Deoarece dispozitivele sunt foarte scumpe, angajaţii municipalităţii vor să închirieze sistemul care cuprinde mecanismul de pe parbriz şi softul de funcţionare.

   Dispozitivele pe care au pus ochii reprezentanţii Gospodărire Urbană, o societate subordonată Primăriei Galaţi, sunt foarte scumpe şi, împreună cu softul acestora, costă câteva mii de euro, bucata. De aceea, şefii societăţii edilitare au anunţat că vor să închirieze mecanismele dotate cu GPS şi au lansat o licitaţie. Dacă vor găsi o firmă interesată de această tranzacţie, reprezentanţii societăţii edilitare vor să închirieze 12 caracatiţe de parbriz cu ventuze cu acţionare electrică.

Sursa: MEDIAFAX.ro-22.01.2019