In zilele noastre animalele de companie sunt printre cei mai populari pasageri, mai ales atunci cand va indreptati spre diferite destinatii de vacanta cu propriul autoturism. Vizitele la medicul veterinar si vacantele sunt cele mai intalnite motive datorita carora oamenii ales sa calatoreasca in masina cu animalele lor de companie. In timp ce unii oameni prefera sa aibe animalele in masina mereu ca si companie, altii calatoresc alaturi de acestea deoarece stiu ca si ele iubesc aventurile si distractiile. Indiferent daca plimbati animalul vostru de companie cu masina din necesitate sau din placere, este important sa va asigurati ca atat voi cat si prietenul vostru, sunteti in siguranta. Retineti urmatoarele sfaturi pentru momentele cand veti calatori cu propria masina alaturi de animalul vostru de companie. 

1. Luati mereu in considerare personalitatea si comportamentul animalului vostru de companie. Inainte de e permite acestuia sa urce in masina voastra pentru prima data, tineti cont de modul in care acesta poate reactiona cand se va afla intr-un autoturism inchis, aflat in miscare. Cei mai multi oameni calatoresc alaturi de cainii lor deoarece acestia se adapteaza cel mai repede si mai usor la calatoriile cu masina. Alte animale de companie precum pisicile, purcelusii de Guineea, pasarile exotice sau maimutele mici sunt mai putin obisnuite cu astfel de calatorii. Daca sunteti ingrijorat din cauza faptului ca comportamentul animalului vostru de companie va poate distrage atentia in timp ce conduceti, poate este mai bine sa il lasati acasa. 

2. Niciodata nu este o idee buna sa permiteti animalului de companie sa se plimbe prin masina in timp ce conduceti. Conducatorii auto nu trebuie sa permita, de asemenea, unui animal de companie sa stea in bratele lui in timp ce conduce. Animalele pot fi imprevizibile si pot distrage atentia creend situatii periculoase. 

dogtransport_400

3. Presupunand ca veti calatori alaturi de un caine (cel mai popular animal de companie ca si pasager), va trebui sa creati o zona in interiorul masinii voastre in care acesta poata calatori in conditii de siguranta. Exista multe tipuri de plase sau paravane astfel incat sa restrictionati accesul animalelor de companie in anumite locuri din masina. Daca nu doriti sa investiti in astfel de sisteme, asezati o patura pe bancheta din spate a masinii si legati lesa catelului de centura de siguranta. 

4. Daca credeti ca este necesar sa legati catelul cu o lesa in timp ce calatoriti alaturi de el cu propria masina, aveti grija ca acesta sa nu se incurce in propria lesa si sa se raneasca. Dupa cum am specificat anterior, multi soferi cumpara o plasa speciala pentru a putea lasa catelul liber in partea din spate, fara ca acesta sa poata ajunge pe scaunele din fata. 

5. Pentru a incuraja animalul vostru de companie sa ramana la locul lui din spatele autoturismului in timp ce conduceti, pregatiti dinainte un os, jucarii sau dulciuri pentru a-l tine ocupat. 

6. Multe animale si in special cateii prefera sa se uite pe geam in timp ce masina se afla in miscare. Asigurati-va ca acesta are suficient spatiu si se poate uita pe geam astfel incat sa vada incotro se indreapta. Acest lucru va preveni ca animalului vostru de companie sa i se faca rau de miscare. In acelasi timp tineti minte ca nu este bine sa deschideti geamul pentru a lasa catelul sa scoata capul afara. De ce? Deoarece din cauza vitezei acestia pot dezvolta diverse boli sau diferite insecte le pot intra in ochi. 

7. In cazul in care animalul vostru se poate lovi in masina, este bine sa aveti la voi pungi de plastic, servetele umede si prosoape de bumbac. 

8. Daca calatoriti o distanta lunga alaturi de an imalul vostru de companie, asigurati-va ca veti face pauze dese. Permiteti animalului vostru de companie sa alerge pentru a nu amorti, sa-si faca nevoile si sa bea apa proaspata cel putin o data la doua ore. 

9. Fiti extrem de precauti cand iesiti din masina si lasati animalele de companie inchise inauntru. Daca este necesar, faceti acest lucru doar pentru o perioada foarte scurta de timp. Asigurati-va ca animalul vostru de companie va avea suficient aer curat, lasand geamurile putin deschise. Nu lasati niciodata animalul in masina daca afara vremea este foarte calda, nici macar pentru perioade scurte de timp. 

Multi soferi considera ca animalelor de companie le palce extrem de mult sa calatoreasca cu masina. Un animal de companie poate deveni un pasager placut daca se obisnuieste cu astfel de calatorii. Tineti minte ca trebuie sa fiti extrem de atenti atunci cand conduceti alaturi de un animal de companie si luati toate masurile de siguranta descrise mai sus pentru a avea o calatorie cat mai placuta.

sursa: stiriauto.com