Schimbarea filtrului de polen este un proces simplu. Cititi acest articol pentru a afla unde puteti localiza filtrul de polen si cum il puteti inlocui. Schimbarea filtrului de polen este o parte importanta a intretinerii autoturismului vostru si poate ajuta la imbunatatirea circulatiei si calitatii aerului din interiorul autoturismului si performantei sistemului de aer conditionat.

Ce este un filtru de polen?

Filtru de polen este un mediu de filtrare a mizeriilor atasat la gura de intrare a aerului in sistemul de ventilatie al automobilului vostru. Acest dispozitiv ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din interiorul masinii si filtreaza poluarea din aer. Cele mai multe filtre de polen sunt realizate dintr-o hartie plisata, folosind o varietate de medii de filtrare.

De multe ori filtrul de polen este confundat cu filtrul de aer. Filtrul de aer este situat sub capota si impedica diverse mizerii sa ajunga in motor. Filtrul de aer se inlocuieste la un anumit interval. In caz contrar poate afecta performantele motorului. Este important sa recunoasteti aceste doua tipuri diferite de filtre.

Atunci cand cumparati filtru de polen sunteti in cautarea unui dispozitiv care va ajuta la imbunatatirea aerului pe care dumnevoastra, ca si sofer, il respirati in interiorul automobilului. Nu este atat de important pentru performanta masinii cat pentru sanatate voastra.

Unde este amplasat filtrul de polen?filtru_polen

Filtrul de polen poate fi amplasat in diverse locatii in functie de modelul masinii voastre. La unele masini este usor de localizat, inlocuit si schimbat. La altele sunt amplasate in locuri mai putin accesibile. In general, toate sunt amplasate inaintea sistemului si ventilatorului de aer conditionat. Consultati manualul masinii voastre pentru a gasi locatia filtrului de polen.

Filtrul de polen si filtrul AC

Filtrul de polen este acelasi lucru cu filtrul AC sau filtrul de aer conditionat. Unii producatori folosesc denumiri diferite dar ele au aceeasi functie: de blocare a mizeriilor sau prafului sa intre in habitaclu.

Cat de necesara este schimbarea filtrului de polen?

Un filtru de polen murdar poate face ca aerul conditionat si functioneze mai putin eficient. Acesta va reduce, de asemenea, debitul de aer din habitaclu. Ambele conditii prezentate mai sus vor duce la cresterea temperaturii compartimentului destinat soferului si pasagerilor. De asemenea, filtrul de polen elimina poluantii comuni din aer si mirosurile neplacute, protejand astfel pasagerii din interiorul autovehiculului.

Cand trebuie schimbat filtrul de polen?

In general, majoritate producatorilor de automobile recomanda ca filtrul de polen sa fie schimbat cel putin o data pe an sau la fiecare 10.000 de kilometri. Cu toate acestea, daca locuiti in zone foarte poluate sau conduceti de obicei de-a lungul unor zone cu drumuri pietruite, este recomandat sa schimbati filtrul de polen mai des.

sursa: mircauto.com